1. Gezondheidsverklaring

 

Heb je de gezondheidsverklaring al aangevraagd?

Als je de gezondheidsverklaring nog niet ingevuld hebt, direct na het slagen voor je theorie examen, dan moet je dat nu doen.

Vraag het aan via het CBR: Klik hier

2. Machtiging

 

De machtiging van de rijschool

Voor het praktijkexamen moet je de rijschool machtigen. Dat doe je met het rijschoolnummer en mijn rijschoolnummer luidt: 4259F8.

Dit doe je ook op mijn.cbr.nl met je digid-account: Klik hier

3. Save the date

 

Je maakt een afspraak met mij voor het praktijkexamen

Dé datum. Ik heb toegang tot de agenda van het CBR en kan samen met jou een geschikte datum kiezen. Zodra je een afspraak hebt met het CBR ontvang je een mail met de uitnodiging en een zelfreflectie formulier.

4. Praktijkexamen

 

Tijd om te laten zien wat je kunt

Ten eerste: je bent er klaar voor, want we hebben deze afspraak gemaakt. Met dat in gedachte checken we eerst of je je documenten in orde hebt:

  • Geldig Identiteitsbewijs
  • Ingevuld zelfreflectie forumlier
  • Uitnodiging van het CBR
TIPS:

#1: Eet een banaan. In banaan zitten stoffen die bevorderlijk zijn voor je alertheid, concentratie en motivatie.

#2: Denk en rijdt voor jezelf. De examinator wil zien wat je kan dus probeer niet te denken over hoe de examinator wilt dat je rijdt maar gebruik wat je tijdens je opleiding geleerd hebt.

5. Aanvragen

 

Vraag direct je rijbewijs aan

Nu je geslaagd bent wil je zo snel mogelijk rijden en dat doe je door direct je rijbewijs aan te vragen. De behandeling van je aanvraag duurt 5 werkdagen en dan zal je je rijbewijs in bezit hebben. Voor het aanvragen heb je nodig:

  • Geldig Identiteitsbewijs
  • Pasfoto(recente)
  • Pinpas of contant geld

In gemeente Zaanstad is het verstandiger om online een afspraak te maken om wachttijd te voorkomen. Klik hier om meer te weten te komen over het aanvragen en om online een afspraak te maken.